Automatizálás Gázrugók Méréstechnika   Cégünkről Szolgáltatásaink Elérhetőségeink

 


 

Szolgáltatásaink  -  Üzemdiagnosztika  -  Szivárgásvizsgálat
 

 

Ultrahangos szivárgásvizsgáló készülékkel behatároljuk és megjelöljük a szivárgási pontokat.
 

 

Kutatások azt mutatják, hogy minimum 20-30% az átlagos szivárgási ráta egy sűrített levegős hálózatban. A szivárgásokból adódóan éves szinten több ezer kilowatt áramot használhat el légkompresszora a hálózati veszteségek megtermelésére. Mivel az elöregedett, korrodált, vagy csak egyszerűen rosszul kiépített léghálózatok szivárognak, ezáltal jelentős többletköltséget jelent ez az egyszerű, de mégis könnyen orvosolható probléma.

A mellékelt ábrán is látható, hogy egy átlagos, 25% mértékű szivárgás esetén egy 15 kW teljesítményű kompresszornál legalább 2 500 € veszteséget jelent éves szinten.

 

Az üzemének léghálózatán, illetve a termelő berendezésein a szivárgási pontokat felderítjük ultrahangos berendezésünkkel, majd javaslatot teszünk azon elemek, kötések, vagy csatlakozások cseréjére, tömítésére, javítására, ahol a veszteségek keletkeznek.

Javasoljuk, hogy a szivárgás-vizsgálatot egy energetikai méréssel együtt végeztesse el, így átfogó képet kaphat üzeme teljes állapotáról, az ezzel összefüggő megtakarítási lehetőségekről, vezérlési és beállítási problémák kiküszöböléséről. 

 

 

 


A vizsgálat időpontjáról, helyszínéről és egyéb részleteiről egyeztessen munkatársunknál!

 

 

© Copyright 2009 - PneuPlus Kereskedelmi és Szolgáltató KFT. - Minden jog fenntartva.